Valschermspringen is een ware belevenis en geeft een ultieme kick! Dat moet je een keer hebben meegemaakt. Valschermspringen is een andere benaming voor Parachutespringen of Skydive. Helemaal als u liefhebber bent van het schitterende Waddeneilanden of het prachtige Zeeland. Onze springlocaties voor valschermspringen bevinden zich op de vliegvelden Texel, Ameland en Midden-Zeeland.

Wij verkopen tickets voor een tandemsprong vanaf alle drie de vliegvelden. Het is mogelijk om een film en foto’s te laten maken waarbij het valschermspringen, uw eigen tandemsprong dus, perfect in beeld zal worden gebracht.

Na de landing op het vliegveld kunt u nagenieten van een prachtige sprong, zeker als je de Foto/Video optie bijgeboekt hebt.

Prijzen valschermspringen

  • Op Texel, Ameland en Midden-Zeeland vanaf 9.000 ft (3 km) hoogte: € 209,00
  • Op Texel  vanaf 13.000 ft (4 km) hoogte: € 259,00
  • Foto/video met handcamera op Ameland en Midden-Zeeland  € 75,00
  • Foto/video met helmcamera op Texel  € 115,00

Parachutespringen.nl biedt nog een aantal extra opties aan die alleen via de website te verkrijgen zijn

  • Cadeaubon per post € 7,95
  • Remove Before Flight Keyring € 3,95
  • Co2 compensatie € 0,95

Alle bovengenoemde prijzen zijn inclusief BTW.

Geschiedenis en 100 jaar valschermspringen

We vieren 100 jaar parachutespringen. Het uit een vliegtuig springen met een parachute wordt ook wel valschermspringen genoemd. Al eeuwenlang bestaat het idee om met een valscherm van een hoogte te springen. Sprongen van hoge gebouwen en uit luchtballonnen hebben mensen altijd al aangetrokken. De eerste keer dat iemand echt uit een vliegtuig sprong was in 1911, maar de eerste die ook opzettelijk een vrije val maakte was de Amerikaan Leslie Irvin in 1919. De parachute die hij gebruikte was handgemaakt van zijde. Dat bleef nog lange tijd het materiaal voor parachutes omdat het sterk en licht is. Vandaag de dag worden parachutes gemaakt van nylon, en soms van andere technologisch geavanceerde materialen.

Hoewel we al 100 jaar parachutespringen, was het tot en met de tweede wereldoorlog vooral een militaire aangelegenheid. In 1951 werd er voor het eerst een wereldkampioenschap parachutespringen gehouden, in toenmalig Joegoslavië, en vanaf die tijd is het eigenlijk als een sport beschouwd. Natuurlijk zijn de militaire toepassingen nog steeds belangrijk maar het is vooral ook een recreatieve bezigheid. Er zijn verschillende varianten: zo kun je acrobatische figuren maken in de lucht, heel precies op één plek landen of skysurfen. Er zijn nog allerlei andere technieken ontstaan tijdens die 100 jaar parachutespringen. Ontdek het allemaal als je je eerste tandemsprong gaat doen!

100 jaar parachutespringen lijkt misschien heel kort, maar dat heeft te maken met de ontwikkeling van de luchtvaart. In werkelijkheid sprongen er al duizenden jaren geleden mensen met een soort primitieve parachute van bergen en gebouwen af, bijvoorbeeld in China. De kick die het geeft is blijkbaar universeel en van alle tijden. Iedereen die tenminste één keer een sprong gemaakt heeft kan erover meepraten: je zelfvertrouwen krijgt een enorme boost. Je hebt je angst overwonnen en weet dat je dat weer kan doen. In Nederland kan je op drie plekken een tandemsprong maken en cursussen skydiving volgen en zo je droom werkelijkheid maken.

Valschermspringen - Parachutespringen.nl