Waarom dragen parachutisten skydiving jumpsuits

Skydiving jumpsuits zijn een belangrijk onderdeel van de uitrusting van een skydiver. Als je ooit mensen hebt zien parachutespringen, of het zelf hebt gedaan, weet je dat de jumpsuits vrij eenvoudig kunnen ogen met meestal slechts een of twee kleuren of extravagant, verkrijgbaar in neonkleuren of met wilde motieven. Maar de jumpsuit is niet alleen een modetrend. Het dient vele doelen, zoals dit artikel uitlegt:

Functionaliteit

Wat je ook doet, bij parachutespringen ga je naar beneden en niet naar boven. Dat gezegd hebbende, kunnen we de manier waarop we naar beneden vallen veranderen – om door de lucht te bewegen en dingen te doen zoals het bouwen van formaties. Jumpsuits kunnen hierin een grote rol spelen.

Als we skydiven, vallen we allemaal in wat we ‘terminal velocity’ noemen. Dit is onze snelste dalende snelheid en het verschilt van persoon tot persoon. Idealiter willen we allemaal op dezelfde snelheid vallen, zodat we samen kunnen vliegen. En dat is perfect mogelijk! Met een ruimere jumpsuit vallen we langzamer. Het dragen van een strakker, meer gestroomlijnde jumpsuit laat ons sneller vallen. Grotere en zwaardere mensen zullen dus eerder een lossere jumpsuit dragen en kleine mensen een strakker. Klinkt logisch, toch?

Skydiving jumpsuits - Parachutespringen.nl