Ben je klaar om het vliegtuig van je dromen te ontmoeten? Laat ons enkele skydive vliegtuigen aan je voorstellen die je vermoedelijk vroeg of laat zult tegenkomen tijdens een van je sprongen.

Het kleinste skydive vliegtuig, de Cessna 182 en Cessna 206

Een Cessna is geen limousine. De Cessna 182 en Cessna 206 zijn de werkpaarden van de skydiving industrie, omdat ze goedkoop zijn om te vliegen en niet veel plaats nodig hebben op het vliegveld of in de hangar. Ze zijn krap, ze zijn traag en ze gaan niet zo hoog op als tegenhangers, maar weet je wat? Als je een sprong nodig hebt, heb je een sprong nodig en Cessna krijgt de klus absoluut geklaard.

De bijna perfecte minibus

De Cessna 208, de minibus onder de skydive vliegtuigen is bijna perfect. Het vliegtuig heeft het voordeel van een grote deur te hebben en het is kostenefficiënt voor bedrijven. Daarnaast is van binnen heel comfortabel zitten. De Cessna 208 is gewoon net niet groot genoeg om te concurreren met zijn norsere neef, de Twin Otter.  In feite overwint deze vliegende minibus zijn kleine nadelen en werd het een van de meest populaire vliegtuigen in skydiving.

Skydive vliegtuig - Parachutespringen.nl