Parachutespringen is een geweldige sport. Het is niet alleen een ongelooflijke once-in-a-lifetime ervaring, het is de afgelopen jaren als een hobby overal ter wereld sterk gegroeid! De skydive overall ervaring is onverwoordbaar, vandaar dat velen er ook gepassioneerd door raken.

Als je eraan denkt om voor de eerste keer een skydive te proberen, zijn er een paar algemene dingen die je moet weten over de vrije val.

Hoelang duurt een vrije val

Vrije val is de periode van de skydive waarin je letterlijk naar de aarde valt. Als je het vliegtuig hebt verlaten, accelereer je naar je ‘eindsnelheid’ en blijf je op die snelheid zakken tot het tijd is om je parachute in te zetten. De hoeveelheid tijd die je in vrije val doorbrengt, is meestal ongeveer 45-50 seconden, afhankelijk van de hoogte, het gewicht en het type sprong.

Duo skydive overall tijdsduur in vrije val

Tandem skydivers verlaten het vliegtuig meestal op een hoogte van 13000 voet en openen hun parachute op 5000 voet. De tijdsduur van de vrije val staat op 10 seconden voor de eerste 1000 voet en daarna op 5 seconden voor elke 1000 voet die volgt. Dit betekent dat een duo skydive overall 50 seconden vrije val heeft.

Solo skydive overall tijdsduur in vrije val

Voor parachutisten die solo springen en bijvoorbeeld in een staande positie, is de afdalingssnelheid sneller, wat betekent dat er minder tijd doorgebracht wordt in vrije val. Ervaren springers die op 13000 voet uit het vliegtuig springen en in deze snellere positie vallen, kunnen een vrije val van 35-40 seconden verwachten.

Skydive overall - Parachutespringen.nl