Om een ​​skydiver te worden, moet je eerst de skydive cursus Accelerated Freefall (AFF) voltooien, tenminste als je alleen wil springen. Kies je voor een skydive duosprong, dan hoef je deze cursus niet te volgen.

AFF is een versnelde methode van de instructies en werd in de VS ontwikkeld om mensen in staat te stellen ten volle te profiteren van het trainen van de vrije val en wat je moet weten tijdens de vrije val. AFF-cursus is een populair programma en een geweldige manier om te leren skydiven.

De AFF skydive cursus

Als een AFF-student, zal je eerste sprong op ongeveer 13.000 voet zijn met twee AFF-instructeurs. Zij springen met je mee om grip op je lichaam, parachute en harnas te behouden. Deze instructeurs helpen met stabiliteit en bieden jou de nodige praktische training in de lucht.

Voorafgaand aan elke sprong krijgt de student een uitgebreide en grondige training ter plaatse, die zowel de leerdoelen van de vrije val als de werking van de uitrusting tijdens een skydive omvat. Succesvolle studenten studeren af ​​en gaan naar niveau vier. Dit betekent dat slechts één AFF-instructeur hen in de lucht vergezelt. De instructeur in vrije val levert instructieve informatie en maakt vervolgens kritiek op de uitvoering. Na ongeveer acht sprongen zou je moeten afstuderen aan het AFF-programma.

Skydive cursus - Parachutespringen.nl