Wanneer iemand voor de eerste keer gaat skydiven, is een van de meest voorkomende vragen die ze zich stellen of parachutespringen wel veiling is. We kunnen het hen niet kwalijk nemen. Uit een vliegtuig springen is iets dat voor de meeste mensen behoorlijk gevaarlijk lijkt. Sommige mensen zijn zelfs al bang om aan boord te gaan van een boeing waarvan ze weten dat ze erin moeten blijven tijdens de vlucht. Als sommige mensen een angstig en onveilig gevoel hebben over vliegen in het algemeen, is het niet eenvoudig om hen te overtuigen een klein vliegtuig te betreden dat bedoeld is voor het parachutespringen en waar ze dus ook moeten uitspringen.

Heb je ooit…

Heb je ooit al te snel gereden op de autosnelweg? Het risico genomen om in hevige regen te rijden? Ben je ooit al het voetpad afgelopen of stak je ooit al een drukke straat over? Ben je ooit al gaan zwemmen in zee waar geen toezicht is? Is jouw antwoord op deze vragen “Ja”, dan heb je al heel wat risico’s genomen. Wist je dat de meeste ongelukken thuis gebeuren? Het lijkt misschien niet zo, maar al deze activiteiten zijn veel gevaarlijker en mogelijk dodelijker dan skydiven.

Parachutespringen veilig!

Of je het nu gelooft of niet, parachutespringen veilig! Veiliger dan de dagelijkse risico’s die je thuis of op de openbare weg neemt! De reden hiervoor is omdat het veel strikter is geregeld omwille van de veiligheid. Het punt is dat parachutespringen het potentieel heeft extreem gevaarlijk te zijn, maar vanwege alle geldende regels en voorschriften kan het op een zeer veilige manier worden uitgevoerd.

Parachutespringen veilig - Parachutespringen.nl